Bedrijfsopvolging

deOverdrachtAdviseur helpt in elk stadium

Bedrijfsopvolging kent veel verschillende stadia. Van voorzichtige verkenningen tot en met een glasheldere opvolgings-overeenkomst. In elk stadium van bedrijfsopvolging is deOverdrachtAdviseur objectief steun en toeverlaat.

 

Bedrijfsopvolging – een nieuw begin

Zeker binnen MKB-families kan bedrijfsopvolging een lastig vraagstuk zijn. Dochters, zoons of andere familieleden – en hun eventuele partners!- hebben vaak verschillende interesses en…belangen! Hoe borg je de continuïteit van de onderneming die je hebt opgebouwd? En hoe stel je je eigen financiële positie , zoals je pensioenvoorziening, zo veilig mogelijk? Is er een familiestatuut? Welke voorwaarden tellen mee? De belangen van alle partijen verdienen zorgvuldige afweging en balans. Dáár helpen wij bij – effectief en objectief.

Bedrijfsopvolging begeleiden – een specialisme

Familiezaken liggen vaak gevoelig….zéker als het om geld, ‘macht’ en persoonlijke voorkeuren gaat. Kan en wil ‘senior/eigenaar’ de zaak los laten? Is de beoogde ‘junior/opvolger’ écht de meest geschikte opvolger? Zijn partijen er al aan toe of is het verstandig meer tijd te nemen? Loopt de opvolger zich al warm? Onze ervaring helpt menig ondernemer de meest capabele opvolger(s) te kiezen. In het belang van de  ondernemingscontinuïteit en eigenaren / aandeelhouders.  Pro-actief handelen kenmerkt verantwoordelijke ondernemers. Zij gaan verkennend aan tafel met deOverdrachtAdviseur. Dat vormt vaak het startpunt voor zorgvuldige procesbegeleiding in bedrijfsopvolging. Het praktisch vier-stappen-plan werkt!

  • 1. Voorbereiding

  • 2. Opvolgers voorbereiden

  • 3. Afspraken vastleggen

  • 4. Begeleiding opvolgers

Als opvolging ontbreekt

Niet altijd is binnen de familie een capabele opvolger beschikbaar. Ook zien we in het kleinere MKB-bedrijf, vaak de ‘pappa-mamma’-zaken, dat eigenaars doorwerken tot het niet meer gaat. In opvolging buiten de familiesfeer en de specifieke klein-MKB-problematiek hebben we vaak een oplossing.

Bedrijfsopvolging is óók: kiezen voor uzelf

Voor de juiste opvolging binnen een grote of kleinere MKB-onderneming is vaak meer mogelijk dan u denkt. Het belang van de onderneming vereist juiste besluiten. Maar cijfer uzelf niet teveel weg. Spreek vrijblijvend over uw wensen en ideeën met een specialist in bedrijfsopvolging. We helpen u, transparant, deskundig en betaalbaar.

“Altijd er op gerekend dat m’n zoon ons restaurant zou overnemen. Hij haakte af, zijn vrouw wilde het niet. Toen mijn dochter hoorde dat ik dan maar ging sluiten wilde ze eens even praten. Het loopt nu beter dan ooit. Ik kom er af en toe, met plezier, als gast” 

Meer informatie over bedrijfsopvolging?

Laat hier uw gegevens achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.