Afspraken vastleggen bij bedrijfsopvolging

De keuze is gemaakt

Vrij snel of na langer wikken en wegen is de keuze bepaald. De opvolger is bekend! Belangrijker nog…de beoogd opvolger stemt ermee in ‘de opvolger’ te zijn.

Zodra overeenstemming is bereikt leggen we afspraken vast in een intentieverklaring. Dat is, met diverse andere onderliggende stukken, de basis voor het opstellen van een opvolgingsovereenkomst. (Denk bijvoorbeeld ook aan de fiscale paragraaf!) Zowel bij opvolging door iemand uit de eerste lijn (familie) als bij opvolging door een externe man of vrouw is het gewenst dat dit contract juridisch glashelder is. Dat voorkomt eventueel ongewenst ‘gedoe. Vrijwel steeds is deOverdrachtAdviseur vanaf de eerste oriëntatie tot en met de juridische afronding bij het vastleggen van overeenkomsten.

 

Familiestatuut

Zéker in deze fase kan een transparant familiestatuut van grote waarde zijn. Als zo’n statuut ontbreekt is dit ook hét moment er serieus werk van te maken. In het belang van alle betrokkenen. De beoogd opvolger denkt mee. In deze fase speelt ook de bedrijfswaardering een belangrijke rol. Vaak is die direct gekoppeld aan het toekomstperspectief dat de beoogd opvolger voor de onderneming en zichzelf ziet. Er kunnen op dit vlak spanningen ontstaan. Soms botsen visies. Als nauw betrokken maar objectieve derde partij leiden wij de zaak in goede banen.

  • 1. Voorbereiding

  • 2. Opvolgers voorbereiden

  • 3. Afspraken vastleggen

  • 4. Begeleiding opvolgers

Meer informatie over bedrijfsopvolging?

Laat hier uw gegevens achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.