Klanten vertellen:
Bart Langedijk en Sandra Okkerse, eigenaren Sport 2000 Den Helder

“Ze gaven ons vertrouwen in de toekomst”
Als een donderslag bij heldere hemel…. Zó overviel het bericht dat Intersport in Den Helder zou sluiten werknemer Bart Langedijk. Bart: “Jarenlang werkte ik er. Het idee ooit een eigen zaak te hebben stak wel eens de kop op. Maar ja, hoe gaat dat, je werkt met plezier en we draaiden best goed.”

Vragen
“Opeens stond ik voor vele vragen als hoe verloopt zo’n sluiting, wat voor rechten heb je als werknemer? Ik had het er thuis over met Sandra en we besloten Adriaan Jongejan te bellen. Adriaan kende ik vanuit de privésfeer, maar ik vertrouwde er op dat hij zaken en privé goed kon scheiden. Dat is ook gebleken. Tijdens het eerste gesprek dacht ik nog totaal niet aan de mogelijkheid de zaak over te nemen. Adriaan luisterde en zei “niets overhaasten, we kijken naar alle mogelijkheden, heb vertrouwen dat het goed komt…” Alleen al door die rustige houding viel er een last van ons af.”

Eigen zaak door overname – Sport 2000
Uiteindelijk konden Bart en Sandra hun eigen zaak onder de naam Sport 2000 openen. (Sport 2000 is een franchise-organisatie die haar franchisers veel ruimte biedt.) Bart: “Gelukkig op hetzelfde adres*, het loopt goed. Door de overname hebben zelfs twee werknemers van het oude bedrijf hun baan kunnen behouden. Daarmee is er ook veel kennis in de zaak gebleven.”

Kennis
Over kennis gesproken…zo’n overnametraject is heel ingewikkeld. Alleen hadden we het nooit gered. Juridisch en vooral ook financieel is het een doolhof waarin je de weg moet weten. We hebben ervaren dat Adriaan en Piet-Wim erg veel kennis van zaken hebben. Na enig gepuzzel bleek bijvoorbeeld dat CV-vorm (commanditaire vennootschap) voor Sandra en mij het beste was. Bovendien was het duidelijk dat hun pro-actieve denken en handelen méér mogelijk maakte. Je merkt ook dat ze elkaar goed op de hoogte houden. En áltijd waren ze voor ons bereikbaar. Die zekerheden gaven ons steun en vertrouwen in de goede afloop. Als ze een rapportcijfer verdienen is dat toch wel een dikke 9+”. Een aanrader dus? “Absoluut.”

Meer over Sport 2000 Bart Langedijk vindt u op bartlangedijk.nl

Vier-stappen-overnameplan

Met het vier-stappen-overnameplan van deOverdrachtAdviseur bereikt u eerder uw doel. Loop er maar even doorheen…

  • 1. Voorbereiding

  • 2. Oriëntatie en acquisitie

  • 3. Onderhandelingen

  • 4. Afronding

Meer informatie over een bedrijf kopen?

Laat hier uw gegevens achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.