Klanten vertellen:
Rob Brevé, nieuwe directeur/eigenaar BD Design BV

Ik wilde een eigen bedrijf in een nichemarkt

Rob Brevé en Ben Demmers tekenen hun overeenkomst.

Rob Brevé en Ben Demmers tekenen de overeenkomst

De management-leerschool van Rob Brevé (50) bestond ondermeer uit multinationals. Met veel plezier werkte hij jarenlang bij werkgevers als Shell en KPN. Maakte welbewust de overstap naar interim-management. Was daarin jaren actief. Ontmoette in die tak van sport Adriaan Jongejan als accountant en belastingadviseur.

Is dit het nou?
Rob: “Op een bepaald moment dacht ik….ís dit het nou, blijf ik dit doen? Zo kwam ik tot het besluit dat ik écht een eigen bedrijf wilde hebben. Tevens dacht ik aan de switch die Adriaan Jongejan zelf vanuit zijn accountantsorganisatie had gemaakt. Zijn ervaring in overnames zou mij kunnen helpen. Inmiddels had ik ook geconstateerd dat hij samen met Piet-Wim Klaver een bijzonder koppel vormde. We gingen met elkaar aan tafel.”

Wat wil je, wat zoek je precies, waarom wil je dat?
“Kijk, als interimmanager heb ik natuurlijk zelf ook met overnames, fusies en opvolgingskwesties te maken gehad. In die praktijk zag ik wat veel ondernemers bezielt. Bijvoorbeeld hun wil verantwoordelijkheid te dragen voor eigen doen en laten. Belangrijk is dat je heel duidelijk weet wat je níet wilt. Dat selectieproces vraagt een kritische blik van mensen die niet emotioneel bij je keuzeproces betrokken zijn. Piet-Wim en Adriaan hielden mij spiegels voor, soms nogal confronterend. Vanaf het begin was duidelijk dat ik een levensvatbaar bedrijf wilde overnemen. Ook moest het in een nichemarkt opereren.”

Absoluut géén meer-van-hetzelfde-bedrijf.
“Zo’n bedrijf vond ik met hulp van deOverdrachtAdviseur. Het heet BD Design BV, sinds eind 2018 ben ik 100% aandeelhouder en directeur. BD Design BV staat voor Hollands vakmanschap in exclusieve verlichting op maat, ‘Masters in Lighting’. De top van de grote internationale jachtbouwers en architecten doet een beroep op BD Design uit Uitgeest. Hetzelfde geldt voor toonaangevende hotels, restaurants, kastelen en residenties. BD Design vormt een hecht team van vakmensen met veel potentie. Naast verlichting neemt BD Design ook andere interieurverfraaiingen onderhanden van openhaarden tot trapleuningen. Ben Demmers, de oorspronkelijke eigenaar, richt zich nu helemaal op creatie en kennisoverdracht. Groei in omvang is geen doel, de focus ligt op verdere ontwikkeling in techniek, kwaliteit en onderscheidendheid.”

BD, exclusief in design, onderscheidend vakmanschap in realisatie

BD design, onderscheidend vakmanschap

Waardecreatie
De grote waarde van deOverdrachtAdviseur zit voor mij in hun procesbegeleiding van eerste begin tot afronding. Hun specifieke kennis en ervaring op overnamegebied beperkt zich niet tot het financieel- en juridisch-technisch traject. Ook hun oog voor de balans tussen de vaak emotionele belangen van koper en verkoper weegt mee. Een bijzonder plezierige vorm van waardecreatie.”

Affiniteit met metaal?
Rob:”Van oorsprong kom ik uit de fijnmechanica. Zo beschouwd is de koop van
BD Design BV ook een soort thuiskomen en is de cirkel rond.”

Meer over BD Design vindt u op www.bendemmers.nl

Vier-stappen-overnameplan

Met het vier-stappen-overnameplan van deOverdrachtAdviseur bereikt u eerder uw doel. Loop er maar even doorheen…

  • 1. Voorbereiding

  • 2. Oriëntatie en acquisitie

  • 3. Onderhandelingen

  • 4. Afronding

Meer informatie over bedrijf verkopen?

Laat hier uw gegevens achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.